NybyggeriVi bygger nyt

Heldigvis har Civica også flere nybyggerier i gang. I forbindelse med nybyggerier har vi for alvor mulighed for, at tænke på en ny og anderledes måde. F.eks. i forhold til bæredygtighed.

Lensmarken, Årslev:
I udkanten af landsbyen Årslev – opfører Civica sit første DGNB-sølv-certificerede boligprojekt med i alt 40 almene boliger. Boligafdelingen ligger centralt placeret på Fyn i bekvem pendler-afstand til bl.a. Odense og Svendborg. Den rummelige grund er velvalgt til projektet. Den giver åbne rammer for velbelyste boliger placeret i en social og grøn bebyggelse med plads til oplevelser, godt naboskab og private uderum. 

Boligerne ligger ”på kanten” - mellem landsbyen og det helt åbne land, hvilket bliver en metafor for projektets ambition.

Hvorfor bygge bæredygtigt?
Bæredygtighed handler om at skabe kvalitet for beboerne. Unødvendigt ressourceforbrug skal undgås. Der skal tænkes på den enkeltes sundhed og  velfærd.

At skabe et bæredygtig byggeri er ikke lige til. Overordnet kan det anskues ud fra tre aspekter:

Social bæredygtighed handler om at bygge gode, sunde og velbelyste boliger. Boliger der gør beboerne trygge og glade. Det handler også om at styrke fællesskabet med grønne arealer med plads til leg og ophold. 

Miljømæssig bæredygtighed handler om at beskytte jorden, så den kan ”bruges” igen og igen. Brugen og ”forbruget” af ressourcer fintænkes. Miljøet belastes mindst muligt uden at gå på kompromis med indeklimaet.  

Økonomisk bæredygtighed handler om at bygge gode boliger, der er billige at bo i og billige at servicere/vedligeholde.

 

Forside

Sådan kommer den nye afdeling på Lensmarken i Årslev til at se ud!